torsdag den 20. februar 2014

Livet i Velez Malaga og de fine pladser.




Velez er en dejlig by med flere fine pladser, hvor der er et vældigt liv. Om formiddagen sidder mænd af den ældre årgang på bænke og på cafeer og snakker. Nogen drikker kaffe, andre får en øl og en tapas, men de fleste hygger sig bare. Konerne er ude at købe ind, hjemme at lave mad eller står og holder passiar med hinanden på gadehjørnerne.
Vi har vores yndlingsbarer på pladserne – fex er der formiddagskaffe på San Francescopladsen lige ved det gamle marked. Vi bor bare 5 minutter derfra.
Vi er meget meget glade for valg af by - en ’hverdagsby’ med almindelige mennesker, masser af dagligliv og gode småbarer og indkøbsmuligheder. Bragende smuk natur lige udenfor og havet bare 4-5 km sydfor byen.
Og vi har fået daglige vaner og og små rutiner. Kender slagterkonen, barmanden, konen på markedet osv – råvarerne er helt i top hele vejen rundt, og der mangler hverken frisk fisk, skalddyr, godt kød eller fine grønsager.
Om formiddagen er her et vældigt leben i byen, i siestaen mellem 14 og 17 fuldstændig dødt og hen under aften igen masser af liv, og der myldrer med folk i alle aldre.
Her er godt at være og lave liv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar