torsdag den 20. februar 2014

Lidt om Velez Malaga og medinanen.


Både fønikerne, grækerne og romerne har haft bosted her, hvor Velez Malaga ligger. Vi bor i medinaen, som er den bydel, mauerne grundlagde i mauertiden ( 711 – 1487 ). Og på den tid var Velez






måske den vigtigste by på kysten her øst for Malaga.
Man kommer ind i medianen gennem den gamle hovedbyport ved siden af den gamle mauerbymur. Meget imponerende. Medinaen er fuld af snævre gader, der går ud og ind af hinanden og op og ned – og kun få af dem er så brede, at en bil kan presse sig igennem. Men her er til gengæld op til flere haner, der galer lystigt fra midt på natten.
Vi hilser nu på de fleste af de mennesker, der bor her – siger ’ola’ og der hilses venligt tilbage.
Øverst oppe i medinaen ligger den store kirke Santa Maria, som er bygget ovenpå og med mange elementer fra byens største daværende moske. Fex hesteskobuer, keramikfliser og det store træloft, der er konstrueret sådan, at der ikke er brugt et eneste søm eller skrue. Flot tømrerarbejde, må man nok sige.
Udover at være kirke rummer Santa Maria også et imponerende museum for Semana Santa, påskeugen med de traditionelle påskeprocessioner. Velez har en meget stærk tradition for Semana Santa. Her er ikke mindre end 19 broderskaber, der alle laver hver deres procession.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar