søndag den 9. september 2012

Tilbage til Kroatien - østers i Ston



En dejlig tur tilbage til Kroatien fra Bosnien-Hercegovina. Kysten er så overvældende smuk og storslået, og kassebilen klarer både stigninger og serpentinerne på landevejen, der snor sig på den lange bjergryg langs kysten fra nord til syd. Vi finder et sted lidt nord for Dubrovnik, hvor vi har været før – Ston hedder stedet, og her dyrker de måske verdens bedste østers. I kan se de små østershuse, hvor de gror, her på billedet. Og de smager intet mindre end fantastisk. I Ston findes også et af Adriaterhavets største forsvarsværker fra omkring 1400-tallet – det løber som en mur på på den mægtige bjergside på ca 5 km
Vi bor 2 dage på en lille camping Prapatno, som kan betegnes som paradisets have. Lige ud til en bugt med skønt badevand og sandstrand og bilen står i en olivenlund,der giver skygge.
På vej sydover gør vi holdt i Dubrovnik, men skynder os hurtigt væk igen, da byen er totalt invaderet af turister fra bla de mange store cruisere, derhar kastet anker. En af dem er så stor, at der nok bor minst 5.000 mennesker på den, som sammen med alle os andre – og vi er mange – der gerne vil daske rundt i den smukke by. Men Dubrovnik er vidunderlig smuk – det kan ingen tage fra den.
Kærlig hilsen Jørgen og Bodil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar