torsdag den 20. september 2012

Gensyn med Italien – og mødet med den gamle filosof Pythagoras


På kortet her ser I nederst i Italien, der hvor hælen starter, byen Bari, hvor færgen fra Montenegro lægger til, og hvor vi kører fra borde.
Gamle Bari by er en perle, hvor vi ser 'julemandens kirke' en smuk gammel basilika, før vi kører videre.
Det er vidunderligt at køre ind i det store smukke italienske landskab en tidlig morgen. Her vrimler med gamle oliventræer på bjegsiderne og store gamle pinjer med de brede kroner.Turen sydpå et er meget smuk. Bjerge og en natur så helt anderledes end den på Balkan. Og her og der stikker gamle rester af normannernes borge frem på bjergsiderne.
På vejen til Calbrien, som er målet for de næste ca 10 dage, standser vi op i regionen Basilicata, og her møder vi den gamle filosof Pythagoras, der boede ved kysten. Hans hjem og skole blev ved hans død 407 f.Kr. ombygget til et tempel til gudinden Hera. Herligt også at møde grækerne igen – og se efterladenskaber fra den græske storhedstid i Italien. Og mere end godt er det jo for os i dag, at de bragte både oliventræerne og vinen med sig fra Grækenland.
Man mærker virkelig historiens vingesus, når man går rundt blandt de gamle søjler og taler med den gamle filosof – som i øvrigt var vegetar. Gad vide hvad han spiste, for hverken tomaten eller kartoflen var kommet til landet endnu fra Sydamerika.

Kærlig hilsen Jørgen og Bodil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar