søndag den 9. september 2012

Ind i Montenegro - Kotorbugten

Vi havner i en lagune af evighed i Montenegro ved Kotorbugten, der er Europas sydligste fjord. En kæmpestor en af slagsen med mange indbugtninger i den store fjord. Og bjergene går lige ned til bugten, der er så dyb. at Tito's flåde lå for anker her i sin tid.
Det er faktisk meget svært at beskrive bugten og livet omkring bugten – men her er så smukt, at man næsten får både åndenød og hjertebanken. Vi bor 3 dage ved bugten i en af de gamle byer, mindre end et stenkast fra vandet. Og særlig tidlig morgen og om aftenen, når lysene tændes, er belysningen så eventyrlig, at begrebet romantik får megen mening.
Vi cykler fra den lille by Stoliv, hvor vi bor langs med bugten ca 12 km hver vej ind til byen Kotor , som man kan kalde for ’Minidubrovnik’.  Husene i de gamle byer langs bugten og inde i Kotor er meget venetianske – men Venedig regerede også her i over 350 år.
Vi besøger den lille ø med klosterkirken og får en skøn sejltur på bugten – og lige nu fra mit campingbord kigger jeg over på øen i morgenlys.
Kærlig hilsen Jørgen og Bodil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar