søndag den 2. september 2012

Byerne Trogir og Split i Dalmatien

Gisp, hvor er her varmt. Op til 40 grader de sidste par dage, men et donnerwetter og en masse regn i aftes klarede luften lidt. Om morgenen kl 7 er der lidt koldt - bare 25 grader. Og så er det skønt at sove bare 10 meter fra en badestrand, så vi kan hoppe i bølgerne og  vågne på en god måde.
Mødet med begge byer et et gensyn, vi har glædet os meget til. Og begge byer er en rejse værd - og begge på UNESCO's liste over bevaringsværdige steder i verden.
Både grækerne og romerne har været her og senere har byerne været under det venezianske styre, som ses meget i den smukke arkitektur. Og alt i lyse sandsten. En skønhed uden lige, som øjnene bare drikker af. I Split trasker vi rundt i kejser Diokletians palads fra 200-300 år efter Kr. Her har folk boet lige siden og det er et forunderligt syn at se, hvordan boliger er placeret ind i det gamle palads. Og turistindustrien fylder også godt op.
På  billedet ser Trogir fra vandsiden. Og her bor vi i her i 3dage.
Livet er skønt hernede og vi spiser masser af frisk fisk. Og vi cykler frygtløst ind til Trogir fra campingpladsen på de små veje, som vi deler med biler, motorcykler, knallerter og gående.
Kærlig hilsen Jørgen og Bodil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar