tirsdag den 9. marts 2010

Sicilien

Sicilien er en overvaeldende oe. Baade hvad angaar natur og overleveringer fra baade graekerne, romerne, araberne og normannerne. Og overalt moeder vi stor hjaelsomhed, naar vi fex ikke kan finde vej - alle er soede og goer sig de ihaerdigste anstrengelser for at hjaelpe os, der kun har viljen, men ikke en 'kunnen' til det italienske sprog. Det er svaert at vaere saa hjaelpeloes rent sprogligt.
Palermo er fantastisk - vi bor i busafstand fra byen de foerste dage.
Desvaerre har vejret ikke vist at vaere saa godt, som vi derhjemme havde troet ( og haabet paa ). Her er temmelig koldt og vi har haft (alt for) meget blaest og specielt regn. Campingliv er udeliv - og naar udeliv er koldt liv, kraever det et godt talent at vaere campist. Heldigvis er vi erfarne campister, der fex ikke er blege for at leje en bungalow. Og det har vi gjort de sidste 2-3 dage.
Vi bor i en lille forladt badeby 'Seccagrande' pè Siciliens sydkyst, hvor vi hurtigt tog ned for at finde varmen. Men nix - nu maa den da gerne snart komme. I dag hoevler det bare ned med vand. Men vi er optimister og hygger os - laeser og slapper af. Godt vi har dage at flase med !
Lige nu er vi 7, der har indlogeret os paa campingpladsen, hvor bungalowen ligger. Om sommeren, fortaeller vores campingvaert, at her bor 2.500 mennesker.
Han har i oevrigt vaeret i Koebenhavn og er meget begejstret for den lille havfrue.

Haaber I alle har det godt. Mon sneen er forsvundet fra DK ? - kaerlig hilsen fra Joergen og Bodil

2 kommentarer:

  1. Kære Bodil og Jørgen. Kedeligt at høre om jeres dårlige vejr der forhåbentlig hurtigt bliver bedre. Her går det fint med skiløb i Avoriaz både Rasmus og Annette i fin stil - Jens dog præget lidt af vægt og alder. Vejret er dejligt men koldt ned til minus 10 grader om natten og minus 5-7 om dagen. Men det gør at skiføret er perfekt. Vi har dejigt samvær med Pia og Torgny. Bodil du er en fantastisk fortæller - man er med hele tiden. Take care. Mange kærlige hilsner fra Annette, Rasmus og Jens

    SvarSlet
  2. Ciav belli amichi in Sicilia.
    Vi havde godt hørt om det fæle vejr sydpå i TV.
    Øv...det er ikke så rart for jer campister, men godt I har forladt den kolde kassevogn lidt. Trøst jer med, at her er frosten stadig i jorden og også i jeres hus. Får det dog aldrig ende. Fuglene synger....dem, der har overlevet Fimbulvinteren, altså...og dagen er lys,men sneen ligger stadig på plænen i Illebølle. Vintergækkerne har stukket hovederne op foran jeres hus, og indenfor kæmper pelargonierne for livet.Ellers er alt fint på hjemmebasen.
    Vi tænker på jer og nyder jeres rapporter.
    Kh. fra Bøsseløkke

    SvarSlet