mandag den 15. marts 2010

Hjaelp - Sicilien drukner i vand

Loerdag - den 13.marts
Hold da helt op, hvor det regner. Og ikke bare regner, det pladsker ned. Kaskader af vand. Oen er ved at drukne og det har staet paa den sidste uge med smaa pauser ind i mellem.
Loerdag koerte vi fra en skoen by i bjergene, Piazza Amarina, paa midt. syd-oest oen. Boede paa en fin B og B. Her saa vi en romersk kejservilla (kaempestor) fra omkring aar 300, der foerst blev genopdaget i 1950'erne. Enestaaende gulvmosaikker med bla 'bikinipigerne'( som jeg senere haaber at kunne laegge et foto ind med - de er fantastisk soede og livfulde).
Paa vej ned mod sydkysten koerte vi i skyer af vand og ind imellem dukkede de smukkeste landskaber frem - med sogar hatbakker oven pè bjergene. Og vejene er visse steder kaempesoer af vand - og naar vejene ogsaa har store huller er det rigtig sjovt !
Appelsin og citronplantager - og som noget nyt ogsaa kaktusplantager. Overalt er her foraarsblomster - og blomstrende gule mimoser, lyseroede mandeltraerog meget mere......
Vi har ogsaa besoegt byen Enna ( kaldet Siciliens navle), der ligger 942 meter over havet. Her var hundehamrende koldt - slud og bare 3 graders varme med en isnende blaest. Lufferne maatte frem igen.
Joergen havde glaedet sig til at besoege byen, fordi det er en normannernes 'store' byer - men vi flygtede efter bare 2 timer.
Lige nu har vi slaet os ned i en lille by ved havet paa det sydligste af oen, Punta Bracetto. Har lejet en bungalow 50 meter fra havet og vil bo her en uge. Hverdagen er nu for alvor ved at indfinde sig - og det er skoent.
I oevrigt har vi det straelende og spiser godt. Et gammelt italiensk mundheld siger vist ' Ved bordet aeldes man ikke'.
Kaerlig hilsen Joergen og Bodil
PS - det med foto maa I vente lidt med. Sidder for foerste gang i mit liv paa en netcafe - sidste blog blev skrevet fra campingfatters i Secca Grande

Ingen kommentarer:

Send en kommentar