torsdag den 26. februar 2015

Tur i baglandet bag Jerez de la Frontera til Grazalemamassivet og pueblos blancos.

Jerez ligger i Cadizprovinsen og har et uhyre interessant bagland med smukke, storladne landskaber og masser af pueblos blancos, de hvide byer, der ligger som dunklatter rundt omkring.
Vi lejer bil med venner og kører først til byen Arcos de la Frontera, der ligger helt fantastisk på en aflang klippe med et kæmpestort slettelandskab foran, som når ud til Atlanterhavet. I Arcos er gaderne smalle og udsigten enorm. Først er både by og landskab pakket ind i tåge, men mens formiddagskaffen bliver drukket sker miraklet – tågen letter, og landskabet og udsigten folder sig ud. Fantastisk.
Senere besøger vi byen Grazalema, som går for at være byen med mest regn i hele Spanien, men vi er heldige. Byen bader sig i solskin, mens vi er der - og det er skønt at spise tapas udenfor på en af de små pladser, plazuelas.
Byen ligger inde i Grazalemamassivet, et stort og vildt landskab. I gamle dage har hele egnen været meget ufremkommelig og barsk. Mange byerne i området har  tilføjelsen ’de la Frontera’ – betyder ’grænsen’ og henviser til dengang de kristne og mauerne kæmpede om landet. I forvejen var det også her sigøjnerne gemte sig.
Til sidst ender vi i byen Medina Sidonia, som blev grundlagt af fønikkerne ( Sidon, byen i Libanon, hvor fønikkerne kom fra )– og den er som de andre byer fuldstændig vidunderlig.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar