torsdag den 26. februar 2015

Bodegas og sherryproduktion.

Jerez er verdensberømt for sin sherryproduktion og rundt om i byen ligger der mange bodegas. Her bliver sherryen fremstillet og lagret i store egetræstønder. Vi besøger Bodegas Tradicion (bodegastradicion.com ) – som siges at være den bodega, som producerer udelukkende på lagret vin. De sælger ikke en særlig slags sherry, Oloroso, som er under 20 år gammel. Og al produktion foregår ved håndkraft, selv propningen.
Tradicion er en af de mindste bodegas  i byen og har ’kun’ lidt over 1000 egetræstønder med 400 liter i hver. Fremstillingsprocessen er uhyre indviklet og sjov at blive fortalt om af en kyndig guide, der viser rundt og fortæller og til sidst giver smagsprøver.
Lærer, at der findes forskel på sherry, tak spids hvor smager de forskelligt ( og godt ) -  de fire slags, som vi smager på.
Udover sherry har Tradicion en stor privat kunstsamling med de store spanske mestre fra det 15 – 19 århundrede, som fex Zurbaran, El Greco, Velazquez og Goya. Og der hvor vi smager på sherryen hænger der originale keramikting af Picasso. Vældig flotte.
Et godt besøg, der kun kan anbefales, om nogen kommer forbi Jerez.







 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar