torsdag den 15. april 2010

Fra Matera til Paestum

Farvel til Apulien mandag formiddag - der var vi glade for at vaere. Men vi maa videre, og der er jo heldigvis lang vej hjem endnu.
Matera er en helt speciel by. Ligger i en dyb kloeft i bjergene i 'svangen' af Italiens fod. Fra den tidlige stenalder har der boet folk i klippehuler. Vi er heldige og finder en B og B hoejt oppe i den gamle by, hvor hulebyggeriet er blevet blandet med middelalderhuse. Vi har egen tagterrasse med en kaempeudsigt over hulebyen og med domkirken lige bag os. Oejnene loeber rundt i en labyrint af stadig nye syn - trappegader og tage og huse danner de mest vidunderlige moenstre. Og den sene eftermiddagssol faar byen til at lyse med en saerlig gloed.
Skoent at sidde paa terrassen med et glas vin og se paa lysene i hulebyen i moerket - mere kan man ikke oenske sig.
Matera har i oevrigt vaeret kulisse for mange spillefilm - fex Mel Gibsons Kristusfilm. Og skoenne Richard Gere har ogsaa spillet her. Hvem der bare havde vaeret statist !
Regn og taage naeste morgen faar os til at tage afsted - og vi lander i Paestum ved Salernobugten. Her grundlagde Sybaritterne, som vi jo har moedt foer paa vores rejse, denne mageloese oldgraeske by. Her er ikke mindre end 3 hele store templer, amfiteater og staerke spor efter efter den romerske by, der tog over efter graekerne omkring 274 f.kr.
Det har gjoert et stort indtryk at se Paestum - vores egen tid bliver sat i perspektiv.
Jo - vi tumler stadig rundt i oldtid - men ogsaa i velsmag.
Kaerlig hilsen Joergen og Bodil

1 kommentar:

  1. Kære Bodil og Jørgen vi nyder fortsat jeres vidunderlige rejsebeskrivelser - tænk hvis man bare kunne dumpe forbi som I gjorde hos os i Croatia? Men det er ikke muligt pt. på grund af lavaskyen fra Island - fortæl os en gang imellem hvor mange grader der er hvor I er? Vi har haft besøg af børn og børnebørn i dag og det var dejligt som sidste weekend og forrige weekend osv. -I morgen venter atter en "lille" dag på job for mit vedkommende - fra 9-15 og så ud på hesten bagefter. Jens svømmer og cykler med motionsholdet fra Rudersdal. knuz og kram fra Viekær hvor alt er vel

    SvarSlet