lørdag den 20. oktober 2012

Palermo - hovedstaden på Sicilien


Hovedstaden på Siclien siden normannerne var her i 1100-1200 tallet. Her er en særdeles hektisk puls, og vi er lykkelige over ikke at bo her. Men byen er jo dragende og meget spændende at besøge, og vi når at komme her 4 gange, før færgen sejler nordpå til Genova med kassebilen og os her i aften kl 23. En tur på 20 timer. Heldigvis har vi kahyt.
Et brag af en by med en mangfoldighed af mennesker, som vi ikke har set andre steder på Sicilien – og byen er egentlig ikke er smuk. Men her er til gengæld mange punkt- og pletvise herligheder, som fex Eremitkirken med de røde arabiske kupler og en vidunderlig klosterhave. Og så er der masser af liv i de store markedskvarterer, hvor gader med boder snor sig ind og ud af hinanden. De gamle bydele er meget forfaldne – heldigvis ser vi flere steder, hvor der bliver sat i stand, som her, hvor der er sat farveprøver af i muren.
Selvfølgelig er her også mondæne gader med store paladser og en kæmpeimponerende katedral – og tutti. Her er meget at se på og opleve, og vi kan li’ at være her. Kærlig hilsen Jørgen og Bodil



Ingen kommentarer:

Send en kommentar