lørdag den 15. marts 2014

Frigliana, den sidste mauriske bastion.






Frigiliana er en smuk hvid by – måske den smukkeste af alle de hvide landsbyer, som vi har set. I romertiden var det den største by i Andalusien. Ydermere var Frigliliana den sidste mauriske bastion, der faldt i katolikkernes hænder i 1569. Næsten 100 år efter at Granada faldt. Byen var hovedsæde for det mauriske oprør mod katolikkerne 80-90 år efter ’reconquista’, generobringen, som de katolske konger Isabella og Ferdinand stod for.
Frigliana er en glæde at besøge. Den åbner sig ikke bare ud i landskabet, men også ind mod sig selv. Arkitekturen er helt særlig. Meget klassisk arabisk byggemåde. Byen ligger som en terrasse op ad bjergsiden med to lange gader – en øvre og en nedre og så en masse små forbindelsesgade/trapper imellem dem. Ind i mellem får man et kig ud over bjergene, Axarquia, og ned over Middelhavet. Ben og knæ bliver udfordret i den helt store stil.
Og så er den rasende velholdt – alt er nykalket og ikke antydning af ruin noget steds. Man bliver også mødt af den ene turistbutik efter den anden. Her kommer mange turister, og det er fuldstændig forståeligt, for byen er noget helt særligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar